• Het team van Albert Heijn Westwijk voor de supermarkt.

    Albert Heijn/Yasmin Hargreaves

AH Westwijk kort dicht wegens kleine verbouwing

AMSTELVEEN Albert Heijn in winkelcentrum Westwijk gaat begin september kort dicht vanwege een kleine verbouwing. Het assortiment wordt iets uitgebreid en er komt een plein met tien zelfscankassa´s in de winkel. Daarnaast blijft het mogelijk om aan gewone kassa´s af te rekenen.

De AH-supermarkt in Westwijk sluit zondag 1 september om 20.00 uur de deuren ondergaat vervolgens de kleine verbouwing. De feestelijke heropening vindt plaats op woensdag 4 september om 17.00 uur.  Ter gelegenheid van de heropening zijn er diverse acties. Zo maken klanten die boodschappen doen met zelfscan van woensdag 4 tot en met zondag 8 september elke dag kans op 1 minuut gratis winkelen.

Ook in de rest van september is er elke week een bijzondere activiteit. Zo doet AH Westwijk op zaterdag 28 september in het kader van Burendag, mee aan 'de langste tafel van Amstelveen. ¨We serveren lekkere hapjes en drankjes. Buurtbewoners kunnen gratis aanschuiven", aldus supermarktmanager Kees Cats.

Met de introductie van de zelfscankass´s in de winkel wordt ingespeeld op de vraag van klanten.  Ze kennen het boodschappen doen met de handscanner al van andere Albert Heijn-winkels. Kees Cats: "Ze vinden het een prettig systeem, ook al omdat je aankopen niet meer op de kassaband hoeven. Tijdens het winkelen scan je zelf de producten met de handscanner of je mobiele telefoon. De boodschappen mogen dan meteen al in de tas."

Door een slimme herinrichting van de winkel lukt het om ruimte te maken voor een groot plein waar tien zelfscankassa's komen. Daar kunnen klanten boodschappen afrekenen die tijdens het winkelen met de handscanner of mobiele telefoon zijn gescand of die ze ter plekke bij de kassa scannen. "Maar als klanten bij de gewone kassa willen afrekenen, kan dat ook. Die mogelijkheid blijft uiteraard."

De verbouwing maakt ook kleine uitbreiding van het assortiment mogelijk.  Zo is het na de heropening bijvoorbeeld mogelijk om zelf verse noten te tappen en om snoep in elke gewenste hoeveelheid te kiezen.