• Eden Berdeh runt de Bagelbar aan de Rembrandtweg.

    Naomi Heidinga

Bagelbar aan Rembrandtweg

AMSTELVEEN Bagels, daar draait het om in de Bagelbar aan de Rembrandtweg. Maar je kunt er ook terecht voor koffie, homemade gebak, maaltijdsalades en poké bowls. De Bagelbar is vanaf 8 uur 's ochtends open tot in de avond. Borrelen en dineren behoren dus ook tot de mogelijkheden. Op de kaart staan naast wijn en bier, tevens heerlijke cocktails. Eden Berdah, die de zaak runt, wil klanten een gezellige bar bieden, waar ze elk moment van de dag even binnen kunnen lopen, iets lekkers kunnen eten en drinken en een praatje kunnen maken.

Eden heeft veel ervaring in de horeca, werkt al 26 jaar in de branche. Ze woont in de buurt van de Rembrandtweg. "Ik miste een plek waar ik na het winkelen even gezellig iets kon eten en drinken. Er zat wel een horecagelegenheid, maar van buiten zag dat er een beetje oubollig uit. Het nodigde niet uit om naar binnen te gaan."

Met twee compagnons nam ze de bar over. Deze heeft een ware metamorfose ondergaan. De bar oogt fris en vrolijk en past daardoor uitstekend bij de producten die op de kaart staan: gezond en vers. "Ik wilde iets anders dan de zoveelste broodjeszaak," aldus Eden. "Daarom hebben we voor bagels gekozen. In Amerika zijn deze helemaal hip. Ze worden in New York vaak bij het ontbijt gegeten."

Een bagel is een broodje met een gat erin. De bagel lijkt qua vorm veel op een donut, en wordt hier vaak mee verward. Verschil is dat de bagel niet wordt gefrituurd. Het broodje is een veelzijdig product en kan op veel manieren worden belegd. De bagel komt van oorsprong uit Polen, tenminste, dat wordt beweerd. Het broodje is door joodse immigranten in de Verenigde Staten geïntroduceerd.

Bij de Bagelbar hebben ze ruime keuze qua beleg. Je kunt kiezen voor zowel zoet als hartig. Er zijn basis bagels met roomboter, nutella, jam of kaas, maar ook uitgebreidere varianten met een combinatie van bijvoorbeeld zalm, roomkaas, kappertjes en ui. Naast varianten met vis en vlees, zijn er tevens vegetarische opties, zoals een bagel met falafel burger of avocado.

ZELF SAMENSTELLEN Klanten kunnen zelf hun verse sappen en smoothies samenstellen. Er zijn diverse combinaties mogelijk tussen verschillende soorten fruit, groenten, kruiden en specerijen. Ook poké bowls kunnen door de klant zelf worden samengesteld. Daarnaast is er keuze uit diverse soorten koffies en verse thee. Natuurlijk ontbreken de verse munt en gemberthee niet. Lekker bij de thee of koffie is een stukje huisgemaakt gebak.

Eden wil een gezellige bar, waar mensen makkelijk binnenlopen voor iets lekkers. "We zijn de hele dag open, van 's ochtends tot 's avonds. Voor alle eetmomenten kunnen mensen bij ons terecht: van ontbijt tot lunch en diner. In de ochtend hebben we coffee to go, ideaal voor de mensen die op weg naar hun werk lekkere koffie willen meenemen. Vanaf maart gaan we ook maaltijden bezorgen."

DINER De mogelijkheden voor het diner worden nog uitgebreid. Naast maaltijdsalades en poké bowls, wil Eden simpele gerechten op het menu zetten, zoals schnitzel en spaghetti. "Daarnaast willen we één keer per maand 's avonds live muziek brengen." In de zomer wil Eden graag een klein terras openen, met speelgelegenheid voor kinderen. Zodat het hoekje van de Rembrandtweg wat meer gaat leven. Meer informatie: www.bagel-bar.nl.