• Boekhandel Libris Venstra wint titel Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018

  Anko Stoffels
 • KOK Advies won de Publieksprijs.

  Anko Stoffels
 • In de categorie MKB vanaf 50 werknemers ging de titel naar Centralpoint.nl

  Anko Stoffels
 • De winst in de categorie Startups ging naar Sparkholder.

  Anko Stoffels
 • Boekhandel Venstra won ook in de categorie MKB onder de 50 werknemers.

  Anko Stoffels

Boekhandel Libris Venstra Amstelveense Ondernemer van het Jaar

AMSTELVEEN Boekhandel Libris Venstra is dinsdagavond uitgeroepen tot Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018. De publieksprijs ging naar KOK Advies.

In een volle feestelijk aangeklede zaal van KPMG vond dinsdagavond de finale van de eerste Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing plaats. Uit ruim honderd inzendingen waren eind september tien genomineerden geselecteerd die in drie categorieën kans maakten om 'Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018' te worden. Wethouder Maaike Veeningen (Economische Zaken) aakte als juryvoorzitter bekend dat de jury unaniem had gekozen voor Boekhandel Venstra. 'Een bedrijf dat 'oer' Amstelveens is, een persoonlijke aanpak combineert met een duidelijke visie voor de toekomst en dat anders kijkt naar haar eigen branche,' aldus de jury..

Boekhandel Venstra werd niet alleen 'overall' winnaar van de Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing, ook in de categorie Midden en Klein Bedrijf (MKB) onder de 50 werknemers steeg de zaak boven de concurrenten uit.

In de categorie MKB vanaf 50 werknemers ging Centralpoint.nl er met de winst vandoor. Volgens de jury onderscheidt dit bedrijf zich ten opzichte van de andere genomineerden in een unieke communicatie naar klanten, haar bewuste keuze om ondanks haar omvang Amstelveens te blijven en haar succesvolle groei in de afgelopen jaren in een branche waar de concurrentie groot is en eigenheid een steeds belangrijker onderdeel zal worden.

STARTUPS De winst in de categorie Startups (beginnende ondernemingen) ging naar Sparkholder. Volgens de jury een onderneming die het aandurft om haar eigen branche te ontregelen en door strategische samenwerking haar doel bereikt. Met een serieuze en gedreven instelling biedt Sparkholder een uniek concept binnen het MKB.

PUBIEKSPRIJS Alle genomineerden kwamen ook in aanmerking voor het winnen van de Publieksprijs. In totaal hebben ruim 4.600 mensen via de website www.ovhj-amstelveen.nl hun stem uitgebracht op hun favoriete Amstelveense ondernemer. De zeer overtuigende winst ging naar het team van KOK Advies. Zij kregen aan het eind van de avond een prachtige award uit handen van Ger Loogman van Loogman Groep, jurylid en Ondernemer van het Jaar Noord-Holland en Aalsmeer.

Met de 'Ondernemer van het Jaar' verkiezing wil de gemeente Amstelveen bijdragen aan een ondernemend en vernieuwend ondernemersklimaat. Samen met mede-initiatiefnemer de Ondernemersvereniging Amstelveen is deze 2-jaarlijkse verkiezing in 2017 in Amstelveen geïntroduceerd. Het doel is om ondernemingen in Amstelveen te stimuleren zich te presenteren en aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. De focus ligt daarbij op de MKB-ondernemers. De winnaar wordt afgevaardigd naar de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar van Noord-Holland 2018. Meer informatie op www.ovhj-amstelveen.nl