• Burgemeester Eenhoorn verricht de opening, samen met familie Poll.

    Naomi Heidinga

De Posthoorn omgebouwd tot innovatieve kansspelwinkel

AMSTELVEEN De Posthoorn is vrijdag feestelijk heropend door burgemeester Bas Eenhoorn. De winkel heeft een verbouwing ondergaan en is nu de meest innovatieve kansspelwinkel van Nederland. De winkel is uitgerust met schermen, digital lottery boards en een spelershoek, van waaruit sportwedstrijden live gevolgd kunnen worden. Voor de spelers is tevens een koffiehoek ingericht. De Posthoorn versterkt daarmee zijn positie als huiskamer van de buurt.

Als je een openingsfeestje hebt, dan moet je het goed doen, was het idee van eigenaar Hans Poll. Voor de gelegenheid had hij daarom een steelband ingehuurd. Al voor de opening zorgden de muzikanten voor Caribische klanken. Met het zonnetje erbij werd het een tropisch feestje.

De Posthoorn bestaat al zestig jaar, en is een begrip in Amstelveen. "Iedereen in Amstelveen kent deze winkel," aldus burgemeester Bas Eenhoorn. Dat heeft niet alleen te maken met de gastvrijheid en klantvriendelijkheid van de familie Poll. Niet alleen Hans, ook zijn vrouw en dochter staan in de winkel. Maar ook met de grote prijzen die al gevallen zijn op loten die door De Posthoorn verkocht zijn. Het maakt de winkel een geliefd adres voor mensen die graag een gokje wagen, of het nu een loterij betreft of het wedden op een uitslag bij een sportwedstrijd. Dankzij het succes van de winkel groeide De Posthoorn uit tot tweede verkooppunt op loterijgebied van Nederland.

Zo'n anderhalf jaar geleden ontstond het idee voor de verbouwing voor de winkel die inmiddels zestig jaar bestaat. "Ik wilde het postkantoor eruit hebben, dat leverde meer werk op dan dat het wat opleverde. Ik had wat ideeën voor het uitbouwen van de spelershoek, en heb daarmee de Nederlandse loterij benaderd. Samen hebben we gekeken welk concept we erop los konden laten. Dat concept, waarin digitale schermen en een spelershoek een grote rol spelen, hebben we nu als eerste van Nederland. De winkel is daarmee voorbeeld voor andere winkels in Nederland. "Ondernemers uit het hele land komen naar onze winkel kijken, om te zien of dit concept ook wat voor hen is."

Spelers kunnen tijdens openingstijden na het plaatsen van een gokje, sportwedstrijden live kijken in de spelershoek. Daar is tevens een Illy-koffiehoek ingericht. Met de digital lottery boards is De Posthoorn helemaal klaar voor de toekomst. "Vanaf 2021 kun je bijvoorbeeld de lotto niet meer op een formulier invullen. Alles wordt digitaal."

Ook zonder spelershoek vervulde de winkel een buurtfunctie. Niet alleen voor buurtbewoners, die graag een praatje komen maken. "Regelmatig komen mensen langs, niet alleen een gokje te wagen, maar ook om hier over sport en weddenschappen te praten. "

Naast aanbieder van kansspelen is De Posthoorn tabaksspecialist. Verkrijgbaar zijn alle A-merken op shortfiller-gebied en er is een humidor waarin de buitenlandse longfillers uit diverse Zuid-Amerikaanse landen te vinden zijn. Daarnaast heeft de winkel een groot assortiment aan vapes en toebehoren, en andere alternatieven op rookgebied. Klanten kunnen er tevens terecht voor kranten en tijdschriften, wenskaarten, kantoor- en cadeau-artikelen. Ook is er een ov-oplaadpunt.