• Een hardloopgroep begeleidt door Josette Fransen (in het blauw)

    PR
  • Josette Fransen

    PR

Hardlooples Body Company in het Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN De hardlooplessen van Body Company starten weer in het Amsterdamse bos op de maandag- en donderdagavond. Er wordt les gegeven aan échte beginnende, maar ook aan gevorderde hardlopers die grensverleggend willen trainen in een groep. Trainer Josette Fransen heeft jarenlange ervaring als professioneel trainer. Ontdek hoe leuk het is te sporten in een groep met een professionele trainer. Meer informatie vind je op www.bodycompany.nl Meld je aan voor een gratis proefles.

"Iedere les is anders, maar bestaat onder meer uit de volgende onderdelen: warming up, coördinatie-oefeningen, loopscholing, core-stability oefeningen, krachtoefeningen, conditietraining en cool down," aldus Josette Fransen. "Het doel van de trainingen is om op een gezonde en succesvolle manier fitter en sterker te worden. De lessen worden op een speelse manier aangeboden waarbij je wel flink aan het werk wordt gezet. Ik zorg dat iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau in de groep. Het gaat niet om de prestatie maar wel om de inzet en om te ervaren hoe fijn het is om buiten te bewegen en met een trots en tevreden gevoel weer naar huis te gaan."

Beginnende lopers kunnen meedoen aan de training op de maandag- en donderdagavond, van 18.30 tot 19.30 uur. "Iedereen kan leren hardlopen, maar vaak weten mensen niet hoe," aldus Josette over beginnende lopers. "Ik leer mensen hardlopen op een gezonde manier met een goede techniek. In de beginnersgroep leer je het hardlopen op te bouwen naar een rustige duurloop van 4-5 km in 3 tot 6 maanden tijd."

Aansluitend is er een training voor gevorderde lopers, op maandag- en donderdag van 19.30 tot 20.30 uur. "Ben je een ervaren hardloper maar kom je niet verder in afstand of tempo? Of raak je steeds geblesseerd? Onze gevorderden hardloopgroep bestaat uit ervaren lopers die het leuk vinden om met een trainer in een groep te trainen. Iedereen kan minimaal 5 kilometer achter elkaar lopen binnen circa 35 minuten. De trainingen zijn bedoeld om fit te blijven én om plezier in het lopen te krijgen of te houden. Presteren in tempo of afstand staat bij ons niet voorop. Meedoen, willen zweten en in alle seizoenen je huis uit komen om fit te blijven en daarmee aan je gezondheid te werken. Dat is eigenlijk waar we het voor doen. Dat je leert op een gezonde, efficiënte en soepele manier te lopen, zorgt natuurlijk ook voor mooie loopsuccessen! En ieder met eigen, persoonlijke doelen," aldus Josette.

Renate volgt al bijna 2 jaar wekelijks de trainingen van Body Company: "De hardlooplessen geven mij meer vertrouwen in mijn lichaam en meer energie! Door de gedoseerde manier van trainen kan ik alles meedoen, wat mij weer zelfvertrouwen geeft en dat doet me erg goed. Ik ben in de beginnersgroep begonnen en na enige tijd doorgestroomd naar de gevorderdengroep. Inmiddels heb ik vorig jaar de Dam tot Damloop meegedaan. Josette legt veel uit en dat is prettig. Ik voel me erg voldaan na een training!"

Hardloopschool Body Company traint het hele jaar door. Je kunt lid worden voor 22 euro per maand (1 les per week) of 35 euro per maand (2 lessen per week). Kijk voor meer info op www.bodycompany.nl.