• MHC-Amstelveen is voor iedereen: van oud tot jong.

    MHC Amstelveen

Hockeyclub MHC Amstelveen zoekt verbinding

AMSTELVEEN Hockeyclub MHC (Mixed Hockeyclub Amstelveen) wil de verbinding zoeken met de expat-gemeenschap in Amstelveen. "We willen het sportieve hart worden voor een grote en gevarieerde groep mensen," aldus MHC-Amstelveen. Expats kunnen bij de vereniging als gezin komen sporten op de zondagochtend.

MHC- Amstelveen zit op de sportboulevard aan de Startbaan. Het is een club met historie: de vereniging werd op 20 juni 1952 opgericht als AMHC Randwijck. in 1994 werd de verenigingsnaam veranderd in Mixed Hockey Club Amstelveen.

In vergelijking met andere hockeyclubs in Amstelveen is MHC-Amstelveen met 500 leden kleinschalig te noemen. Dat is een onderdeel van de charme van de club. "Je leert zo snel de mensen van de club kennen," aldus Joost van Eyk, trainer van de expat-hockeyers. Voor die 500 leden doet de club het sportief gezien goed. "Onze dames en heren 1 spelen op hoog niveau." Toch zou de club qua ledenaantallen ook wel wat kunnen groeien. "Daardoor wordt het net wat drukker en gezelliger. Bovendien geeft dat meer investeringsmogelijkheden. En wellicht levert het een aantal vrijwilligers op." Bang om juist het kleinschalige te verliezen is MHC-Amstelveen niet. "Wanneer je groeit tot zo'n 800 leden valt dat nog erg mee. We hebben bovendien er de ruimte voor: onze velden en clubhuis zijn nog niet vol."

MHC onderscheidt zich niet alleen qua omvang van andere hockeyclubs. Trainingen zijn bijvoorbeeld langer en er wordt aan minder grote groepen lesgegeven, zodat er meer ruimte is voor persoonlijke aandacht. Vanaf de Dtjes krijgen alle leden les van gekwalificeerde hockeytrainers. Er wordt een videosamenvatting gemaakt van de wedstrijd om deze naderhand te kunnen evalueren. En, belangrijk voor mensen die direct willen kunnen beginnen: er is geen wachtlijst.

Speciaal voor de expat-groep biedt de vereniging de mogelijkheid om op zondag als gezin te komen sporten. "Op de ene helft van het veld zijn de kinderen aan het trainen, op de andere helft de ouders. Een mooie kans voor ouders om samen met hun kind te sporten."

Het sporten bij MHC biedt expats de mogelijkheid om te proeven van de Nederlandse hockeycultuur. Volgens Joost, die in meerdere landen gehockeyd heeft, is die uniek. "Hockey is één van de grootste sporten in Nederland. Het is heel gemixt: jongens, meisjes en ouderen sporten door elkaar. Bovendien is het een echte familiesport. Naast ouders, sporten vaak broertjes en zusjes bij dezelfde vereniging. Bij MHC-Amstelveen spelen naast oud en jong, talentvolle en ambitieuze hockeyers met daartegen over mensen die meer recreatief willen sporten.

Het hockeyen is een mooie manier om met elkaar in contact te komen. Dat geldt voor zowel expats als Amstelveners. "We stimuleren dat expats na de training nog iets langer blijven, bijvoorbeeld om te kijken naar het eerste vrouwen- of herenteam. Daardoor leren ze steeds meer mensen kennen."

De training voor de expats wordt in het Engels gegeven, en op meerdere niveau's. MHC denkt dat er best belangstelling voor het hockeyen is. "India is een echt hockeyland. In Japan is de sport kleiner, maar deze past wel goed bij de cultuur van het land." Meer info: www.mhc-amstelveen.nl.