• Vroom en Nobbe Amstelveen

    Aangeleverd

Hollands feestje bij Vroom & Nobbe Amstelveen

AMSTELVEEN Haring, Hollandse wijnen, stroopwafels en drop: dat zijn de ingrediënten voor het Hollandse feestje dat Vroom & Nobbe Opticiens Amstelveen zaterdag 2 juni organiseert. Als kers op de taart zorgt de opticien zelf voor een groot aanbod monturen van de Nederlandse fabrikant Frame Holland: aangeboden tegen aantrekkelijke kortingsprijzen.

Wie de mooie optiek zaak van Vroom & Nobbe aan de Rembrandtweg 677 in Amstelveen binnenstapt, wordt direct welkom geheten door eigenaar Bob Beer en zoon Mitchel. Als sinds 1999 is de zaak in Amstelveen gevestigd. Waar de winkel begon aan de Amsterdamseweg, is hij nu al jaren niet meer weg te denken uit het winkelcentrum aan de Rembrandtweg. Hoewel hij nog altijd voldoende aanloop heeft, vindt Bob het belangrijk om met zijn bedrijf letterlijk in het oog te springen. Daarom organiseert hij op 2 juni een feestje. ‘Vorig jaar heb ik dat ook gedaan’, vertelt hij. ‘Toen stond onze winkel in het thema van Engeland. Dit jaar geef ik een Hollands feest, waarbij ik de prachtige monturen van Frame Holland in het zonnetje wil zetten; het enige Nederlandse bedrijf dat monturen maakt.’

LOKAAL Bob is gek op samenwerkingen met lokale ondernemers. Daarom nodigde hij ook Bert Blokhuis van viskraam Fish en Jan Schake van de Amsteltuin uit. Zij presenteren respectievelijk de mooiste stukken verse vis en de mooiste Amstelveense wijnen. ‘De keuze voor de viskraam is niet zomaar’, vervolgt Bob. ‘Vette vis, zoals zalm, haring en makreel, zit vol met Omega-3. Die stof is essentieel voor gezonde ogen. Het innemen van deze vetzuren kan trouwens ook last van droge ogen voorkomen. En bij verse vis hoort natuurlijk lekkere wijn.’ Het aanbod van hapjes en drankjes wordt aangevuld met stroopwafels, drop, leverworst en ossenworst. ‘Hollandser kan het niet, toch?’, lacht Bob.

AANBIEDINGEN Voor deze bijzondere gelegenheid biedt Vroom & Nobbe Amstelveen hoge kortingen op alle monturen Ook de zonnebrillen gaan de deur uit tegen aantrekkelijke tarieven. ‘Op de monturen geef ik een korting van 20,5%’, legt Bob uit. ‘Op de zonnebrillen geldt zelfs een korting van 39%. Dat zijn flinke kortingen. Kom dus gerust kijken of er iets voor je bij zit.’

Het feestje van de Amstelveense vestiging van Vroom & Nobbe biedt een mooie gelegenheid om de ruime en lichte winkel eens goed te bekijken. We zien nog altijd veel panto monturen. Ook de modellen in transparante kleuren gaan erg goed. ‘Naast onze reguliere merken, verkopen wij ook merken met een bijzonder verhaal’, vervolgt de opticien. ‘See2Sea bijvoorbeeld; zij maken hun monturen van het plastic afval dat zij uit de zee halen. Hoe geweldig is dat?!’ Verder onderscheidt de opticien zich in de keuze van de glazen. Er wordt namelijk gewerkt met de glazen van het merk Zeiss. Zelfs de heldere glazen van Zeiss houden al het schadelijke uv licht tegen door het aanbrengen van een speciale laag.

Bob Beer heet Amstelveen en omstreken van harte welkom op zijn Hollandse feestje op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 17.00 uur bij Vroom & Nobbe Optiek aan Rembrandtweg 677 in Amstelveen.