• Naomi Heidinga

Kijkje nemen in het lichaam bij Herba De Kruidentuin

AMSTELVEEN Herba De Kruidentuin biedt zaterdag 19 en vrijdag 25 januari de kans om een holistische bodyscan te laten doen. Met deze scan kan 'een kijkje worden genomen in het lichaam'. Alles wordt zichtbaar: van organen tot lymfe, skelet, energie en ontstekingen. Ook blokkades kunnen worden opgespoord en weggenomen.

Het is de eerste keer dat een dergelijke scan wordt aangeboden door Herba De Kruidentuin, de winkel waarin het draait om gezondheid. Eigenaar Ton Stevens en zijn medewerkers voorzien klanten graag van advies over bijvoorbeeld gezonde voeding, voedingssupplementen en vitaminen. Daarnaast heeft Herba De Kruidentuin een uitgebreid assortiment, waaronder thee, glutenvrije producten, vitaminen en supplementen. "Eerder konden mensen bij ons al hun cholesterolgehalte laten testen. Ook hebben we eens iriscopie aangeboden, waarbij aan de hand van het oog wordt gekeken naar de gezondheid en aanleg voor kwalen. De bodyscan past mooi in dit rijtje."

Op de Nederlandse markt zijn verschillende aanbieders van een bodyscan. "Je hebt bijvoorbeeld de total bodyscan, waarbij je met je gehele lichaam in een scanapparaat verdwijnt. Bij de bodyscan die bij ons wordt gedaan, is dat niet het geval. Je krijgt twee elektroden op je enkel geplakt, die zachte elektrische pulsen door het lichaam sturen. Aan de hand hiervan wordt informatie verkregen." De partner van Ton heeft al eens een dergelijke scan ondergaan. "Ik heb van te voren niets verteld over mijn kwalen. Toch kwamen deze er stuk voor stuk uit. Heel bijzonder."

De bodyscan is geen medische behandeling, maar behoort tot de alternatieve geneeswijzen. "De scan neemt zo'n 45 minuten in beslag. Vervolgens wordt aan de hand van de scan bepaald welke behandeling nodig is. Dat kan bijvoorbeeld zijn met homeopathische geneesmiddelen, of vitaminen. Ook kan een afspraak worden gemaakt voor een behandeling met de elektrische pulsen. Dit kan helpen blokkades op te lossen. "De elektrische pulsen doen geen pijn. Het is daarom een prettige behandeling. Bovendien geldt: hoe rustiger je bent, hoe beter het werkt."

AANBIEDING De scan vindt niet plaats in de winkel, maar achter in de salon. Dat zorgt voor privacy en een rustige omgeving. "De normale prijs van een scan is 99 euro, maar we bieden deze nu voor 49,50 euro aan. Daaronder valt de bodyscan, de interpretatie en het advies. Een eventuele behandeling is los bij te boeken voor 50 euro."

Omdat de scan drie kwartier duurt, is het nodig een afspraak te maken. Daarvoor is het verstandig om even langs te komen (Van der Hooplaan 127) of te bellen: 020-641.9589.

De gezondheidswinkel zit al 59 jaar op dezelfde plek aan de Van der Hooplaan. Sinds 23 jaar wordt de zaak gerund door Ton Stevens. "Het is een leuke winkel, het adviseren van en meedenken met de klant over hun gezondheid is een dankbare taak. Onze kennis is onze macht." Zijn partner vult aan: "Tel daarbij op onze service. We helpen mensen graag, en als we iets niet hebben, dan bestellen we het. Binnen twee dagen hebben we het dan in de winkel."