• Old South heeft merkkleding voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar.

    Naomi Heidinga

Kwaliteitskleding voor kinderen bij Old South in Stadshart

AMSTELVEEN Voor kindermerkkleding kan men sinds een half jaar ook in Amstelveen terecht. In het voorjaar opende kinderkledingwinkel Old South haar deuren op het Stadsplein in Amstelveen. Het is de tweede winkel van Marjon Kruis.

De winkel van Marjon in het Stadshart is lekker overzichtelijk. De rekken hangen vol met kinderkleding: van jassen tot jeans en dikke truien. Van mini-uggs tot schattige mutsen: Old South heeft alles in huis om kinderen goed en warm te kleden. En wat er niet is, kan besteld worden.

Bijna tien jaar geleden, in januari 2009, opende Marjon haar eerste winkel aan het Olympiaplein in Amsterdam. "Onze kinderen gingen naar de middelbare school. Dat gaf mij de ruimte om iets anders te doen. Een eigen winkel leek me wel wat. Ik houd van kinderen, dus een winkel in kinderkleding lag voor de hand."

Marjon, die in Amstelveen woont, zag dat op het plein een dergelijke winkel nog ontbrak. "Voor mijn gevoel was in Amstelveen wel plek voor een winkel met merkkleding voor kinderen. Je hebt op het plein niet veel winkels die zich echt richten op kinderkleding. Ik wilde graag deze plek, naast The Body Shop, hebben. Dat heeft even geduurd, maar uiteindelijk ging de verhuurder akkoord. We zijn blij met deze winkel, de reacties zijn heel positief. Alleen onze naamsbekendheid moet nog wat groeien."

Ze vervolgt: "Het Stadshart is een prachtig winkelcentrum, het is hier prettig winkelen, met mooie winkels en het is lekker overdekt. Het parkeren is goed geregeld: in de garage van de Schouwburg is de eerste twee uur gratis. Bovendien wordt er regelmatig iets georganiseerd. Nu is de Wintervillage aanwezig, en binnenkort komt de SBS6 Kerstparade."

"De klant is bij ons echt koning, of eigenlijk zijn ze koning en koningin, samen met hun prinsen en prinsessen. We hebben kleding voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Naast kleding hebben we ook schoenen, bijvoorbeeld laarzen van Uggs, zelfs in de kleinste maten. En hebben we een maat niet, dan kunnen we deze bestellen."

Andere populaire merken zijn Woolrich en Parajumpers - beide bekend om de warme winterjassen; Moschino, Billyblush en Lanvin. Ook kun je er terecht voor jeans voor kinderen, bijvoorbeeld van Replay en Pepe Jeans. "Onze grote maten, 164 en 176, worden vooral door tieners gekocht, omdat het qua prijs nogal scheelt met volwassenen maten. Dit geldt vooral voor de jassen."

De inkoop van de kleding doet ze op verschillende beurzen, in binnen- en buitenland. Ze zoekt naar leuke, hippe kinderkleding van goede kwaliteit. "Kwaliteit, daar betaal je iets meer voor." En daarmee onderscheidt Old South zich van goedkopere ketens. "Iedereen komt bij winkels als Zara en H&M. Daar hebben ze hele leuke spullen. Maar het komt ook voor dat er van je kledingstuk na één keer wassen niets meer overblijft. Daar heb je bij onze kleding geen last van."

SALE De sale is inmiddels in volle gang, ook bij Old South. Klanten krijgen korting op het hele assortiment, met uitzondering van de winterjassen en Uggs. Old South is zeven dagen in de week geopend. Naast een winkel, is er een webshop (zie www.oldsouth.nl). Op de hoogte blijven van nieuwtjes en acties kan via Facebook of Instagram.