• Naomi Heidinga

Maalder voor goed ontbijt, lekkere lunch en koffie of thee

AMSTELVEEN Zin in een goed ontbijt, lekkere lunch of heerlijke kop koffie? Dat vind je bij Maalder! De zaak is gevestigd op bedrijventerrein Maalderij in Amstelveen. Een perfecte gelegenheid om na het sporten of winkelen even bij te komen en na te praten.

De zaak wordt gerund door Nicolet Homma en haar vriend. Maalder is inmiddels zo'n anderhalf jaar open. "Mensen verwachten ons hier niet. Maar als ze ons eenmaal hebben gevonden, blijven ze terugkomen."

Haar vriend wilde al langer een broodjeszaak openen op het bedrijventerrein. "Hij miste een dergelijke zaak. Er zitten hier zeven sportscholen, en er zijn verschillende winkels en bedrijven." Allemaal potentiële klanten die Maalder wil bedienen. "We hebben een heel gemêleerd publiek: van makelaars tot winkelpersoneel dat bij ons even een broodje komt eten. Sporters komen na hun work-out bij ons langs. Ouderen en mensen die even komen snuffelen bij de Boemerang weten ons inmiddels ook te vinden."

De kaart biedt daarom voor elk wat wils. Te beginnen bij ontbijt en koffie. Op het menu staan naast croissantjes, ook uitsmijters, yoghurt met granola, pannenkoekjes en fruit. Koffie kan tevens worden meegenomen. "Tussen 8.30 en 9 uur komen veel mensen even koffie to go halen. Het parkeren is hier gratis: ideaal om op weg naar je werk bij ons even te stoppen voor lekkere koffie."

Voor de lunch kan tevens gekozen worden voor een uitsmijter. Daarnaast zijn er diverse broodjes, met traditioneel beleg als tartaar of kaas, maar er zijn ook luxere varianten met bijvoorbeeld zalm en avocado. Grote trek? Op het menu staat tevens hamburger, een zachte bol met gehaktbal of een pistolet met Indische Kip van Toko Madjoe. "De Maalderbol is ons signature broodje. Deze laten we speciaal voor ons bakken. De Maalderbol wordt rijkelijk belegd. Er zijn verschillende varianten om uit te kiezen. Populair is bijvoorbeeld de bol met gerookte zalm, avocado, wasabi-mayonaise en rode uitjes. Daarnaast is er keuze uit diverse maaltijdsalades, waaronder met hummus en avocado; kiprollade en tonijn."

Naast broodjes kunnen gasten kiezen voor iets zoets bij de koffie of thee, zoals huisgemaakte taart of koekjes. Aan de sporter is tevens gedacht: die kan er terecht voor verschillende eiwitshakes, smoothies en juices. Maalder is tot 17 uur open, even lekker borrelen kan er ook. "We hebben een sommelier die lekkere wijnen voor ons uitzoekt." Bij de borrel mogen de bitterballen van Holtkamp natuurlijk niet ontbreken.

Maalder is Nicolets eerste kennismaking met de horeca. "Hiervoor werkte ik op kantoor. De eerste dagen in de zaak had ik dan ook erg last van mijn benen. Nu ben ik het gewend. Ik vind het heerlijk om hier te werken. Ik ontmoet dagelijks heel verschillende mensen, waar ik even een praatje mee kan maken. Daarnaast ben ik bezig met lekker eten. De marketing, bijvoorbeeld via Facebook en Instagram, vind ik leuk om te doen."

Ze ziet steeds vaker mensen terugkomen. Dat heeft niet alleen te maken met de service. "Dat hebben we ook te danken aan de kwaliteit van onze producten. Alleen het beste is goed genoeg, anders red je het hier niet." Maalder is van maandag tot en met zaterdag geopend en verzorgt tevens bedrijfscatering. Je kunt je bestelling tevens laten bezorgen. Ook is Maalder te huren voor diverse feestjes, van babyshower tot bedrijfsfeest. Kijk voor meer informatie op www.maalder.nl.