• Restaurant De Oude Smidse in Ouderkerk aan de Amstel.

    De Oude Smidse

Nieuw bij De Oude Smidse: D.O.S. Bar & Kitchen

OUDERKERK AAN DE AMSTEL Quesadilla’s, nacho’s, mini-hamburgers of een plank met Spaanse charcuterie. Het zijn de hapjes van de borrelkaart van D.O.S. 2, die geserveerd worden bij diverse biertjes van de tap of andere borrels. De nieuwe bar van De Oude Smidse in Ouderkerk aan de Amstel is dé plek voor een gezellige borrel met heerlijke hapjes of een ongedwongen diner.

VERNIEUWEND Al meer dan zestig jaar is De Oude Smidse aan de Achterdijk 2-4 in Ouderkerk aan de Amstel hét adres voor een heerlijke proeverij of een mooie ossenhaasspies. Dat oude vertrouwde concept blijft behouden, maar daarnaast vinden eigenaren Richard en Mandy Roeland en bedrijfsleider Tina ten Veen het belangrijk om met de tijd mee te gaan en vernieuwend bezig te zijn. Met ingang van vrijdag 9 maart opent De Oude Smidse daarom haar nieuwe bar D.O.S. (die genoemd is naar de afkorting van de naam van het restaurant).

Het team van D.O.S. wil met haar nieuwe bar een plek creëren waar het fijn toeven is voor iedereen. Na een lange werkdag nog even wat drinken met collega’s, of juist ontspannen het weekend inluiden met vrienden; bij D.O.S. kan het allemaal.

´U de borrel, wij het hapje´, is het motto. “Daarmee bedoelen we dat wij onze borrelgasten standaard wat kleine hapjes serveren,’’ legt Tina ten Veen uit. “De ene keer is dat toast met zalm, de andere keer iets van brood met tapenade. In Mediterraanse landen als Spanje en Italië is dat heel normaal.” Daarnaast biedt D.O.S. een ruime keuze uit hapjes van de borrelkaart en zijn ook alle gerechten van De Oude Smidse te bestellen.

UITBREIDING TEAM Met de uitbreiding van Bar D.O.S. is er ook ruimte voor de uitbreiding van het team. “Wij zoeken naar afwassers, mensen voor in de keuken en gastvrouwen of gastheren voor in de bediening’’, stelt Richard Roeland. “Parttime of fulltime; het is allemaal bespreekbaar. Wij zijn zeven dagen per week open, dus allerlei combinaties zijn mogelijk. Wij zien de reacties graag tegemoet,’’ aldus de eigenaar van De Oude Smidse.

Reserveren voor Bar D.O.S. kan niet via de website; gasten worden verzocht om van te voren even te bellen of gewoon zo binnen te lopen. De Oude Smidse en Bar D.O.S. zijn gevestigd aan Achterdijk 2-4 in Ouderkerk aan de Amstel. Contact opnemen kan via 020-496.1262 of info@deoudesmidse.nl.

Voor meer informatie: www.deoudesmidse.nl

Rosanne Kok