• Madeleine Heijligers volgt Marcel Jansen als directeur-bestuurder op.

    Naomi Heidinga

Ontdek wat jij kan bij Platform C

AMSTELVEEN Muziek, dans, theater, educatie en kunst: daarvoor kun je terecht bij Platform C. Denk je erover om een nieuwe hobby op te pakken, zoals het bespelen van een instrument, koken of fotografie? Kom dan op 6 april van 14 tot 16.30 uur naar de open dag van Platform C. Dan kun je kennismaken met het aanbod van Platform C, zelf instrumenten uitproberen en je aanmelden voor proeflessen of cursussen.

Platform C bestaat inmiddels twee jaar. Het is de noemer voor de drie voormalige kunst,- muziek- en educatieve instellingen: Volksuniversiteit Amstelland, Muziek- en Dansschool Amstelveen en Kunstuitleen Amstelveen. Inmiddels is de naam aardig ingeburgerd. Daarom gaan alle instellingen vanaf april van dit jaar onder één naam door. "Platform C is de plek waar je niet alleen muzieklessen, maar bijvoorbeeld ook taallessen kunt volgen," aldus Madeleine Heijligers. Ze volgt Marcel Jansen als directeur-bestuurder op. "Ik mag de fusie van de verschillende organisaties tot één Platform C verder voltooien."

Na de definitieve naamswijziging is nu ook het pand aan de beurt. "De Kunstuitleen is te klein om alle drie duizend kunstwerken te kunnen laten zien. Daarom wordt deze uitgebreid. In de Kunstuitleen, met daarbij de winkel, komt straks ook de centrale balie. De balie was altijd gesloten en had een koele uitstraling vanwege het glas en staal. Deze balie wordt van hout en staat straks midden tussen de kunstwerken. We krijgen daardoor een veel warmere en meer open uitstraling." Ook de website wordt aangepakt: nu fungeert www.platform-c.nu vooral als doorgeefluik, maar straks is alle informatie op één website te vinden.

Platform C heeft een ruim aanbod in uiteenlopende cursussen. Naast muziek- dans-, en theaterlessen, is op educatief vlak het aanbod voor kinderen en tieners uitgebreid. "Vorig jaar hebben leerlingen van het Keizer Karel College gekeken naar wat er voor hun gevoel nog ontbrak in het aanbod voor tieners. Daar is een aantal tips uit voortgekomen, zoals tieneryoga, kookles voor kinderen en een cursus fotografie."

Tijdens de open dag op 6 april opent Platform C van 14 tot 16.30 uur haar deuren. In de Zonnesteinzaal op de eerste verdieping worden verschillende optredens gegeven, van muziek tot een mini-musical. In de balletzaal zijn demonstraties ballet en dans. Informatie over musical en toneel is op de vide te verkrijgen.

De tweede en derde verdieping staat in het teken van muziek. Daar zijn ruim twintig verschillende instrumenten uit te proberen, zoals de gitaar, saxofoon en piano. Ook wordt er dj-les gegeven. De derde verdieping staat ook in het teken van creativiteit, taal en koken. Taal-, kook en beeldend docenten staan hier klaar om te adviseren en een eventuele intake te regelen. Belangstellenden kunnen een kijkje in de keuken nemen en er kan geproefd worden.

In de Kunstuitleen kan men 'speeddaten'. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met de kunstspecialist. Deze neemt je stap voor stap mee bij het vinden van het perfecte kunstwerk voor je interieur. Al voor 7 euro per maand kun je een kunstwerk huren bij de Kunstuitleen. Ben je toe aan een nieuw kunstwerk? Dan kies je voor iets anders! Mail naar info@platform-c.nu onder vermelding van kunstspeeddate om een afspraak in te plannen. Een ruimte huren bij Platform C voor een vergadering,workshop of bijeenkomst behoort tevens tot de mogelijkheden. Meer info via bovenstaand mailadres.