• Eigen foto
  • Eigen foto

Q-Park opent nieuwe parkeergarage in Amstelveen

AMSTELVEEN Q-Park heeft vandaag een nieuwgebouwde parkeergarage geopend aan het Buitenplein in Amstelveen. De 455 parkeerplaatsen tellende parkeerfaciliteit is volledig geïntegreerd in het, door de Vlaamse architect Frederik Vermeesch gerestylde, voormalige V&D-pand in Stadshart Amstelveen.

Dit pand biedt ook onderdak aan het vorige week geopende Hudson's Bay. De bovenste etage van de parkeergarage is gereserveerd voor de bewoners van het bovengelegen exclusieve woongebouw 'Up Mountain'.

EXPLOITATIE Q-Park heeft de huurovereenkomst gesloten met a.s.r. real estate, dat optreedt namens de eigenaar van de parkeergarage: het ASR Dutch Prime Retail Fund. Q-Park neemt de exploitatie van de parkeergarage voor minimaal de komende 15 jaar voor haar rekening. "Een prachtige locatie", aldus Fred Wilkes, directeur Business Development van Q-Park. "Qua design, uitstraling en kwaliteitsniveau past de parkeergarage helemaal bij ons. Op een A-locatie; midden in het zich volop ontwikkelende stadscentrum van Amstelveen."

Niet alleen is de parkeergarage bij uitstek het startpunt om te shoppen bij Hudson's Bay, ook ligt deze op een steenworp afstand van het winkelcentrum Stadshart, met bekende merken, zoals Zara, G-Star Women, Van Gils, Starbucks, Superdry, Nespresso en het eerste Bose Experience Centre in Nederland.

BESTE Zowel in 2013 als 2015 is Stadshart Amstelveen door de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor uitgeroepen tot 'Beste winkelcentrum van Nederland'. Naast de vele winkels is er een uitgebreid aanbod aan horeca en cultuur, zoals Poppodium P60, Schouwburg Amstelveen, Cinema Amstelveen en het Cobramuseum.

"Ook wat energiebesparing betreft, maken we met Q-Park Buitenplein een volgende stap", vult Wilkes aan. "We hebben zo veel mogelijk spaarlampen en led-verlichting toegepast, die buiten de winkeltijden overgeschakeld worden op bewegingssensoren." Daarnaast is de parkeergarage van alle gemakken voorzien om zo comfortabel mogelijk te kunnen parkeren. Van brede, makkelijk insteekbare parkeervakken tot aan elektrische oplaadpunten en het gemakkelijk in- en uitrijden met je bankpas.

ZEVEN DAGEN PER WEEK Q-Park Buitenplein is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. Het parkeertarief bedraagt 1 euro per 30 minuten of een gedeelte hiervan. Het maximaal dagtarief is 16 euro. Er zijn diverse soorten abonnementen verkrijgbaar via de website van Q-Park. De andere locaties van Q-Park in Amstelveen zijn Q-Park Stadsplein, Q-Park Schouwburg en Q-Park Handelsplein.