• Karin van Nieuwkerk met haar kleinzoon.

    Rosanne Kok

Ruim aanbod scooters bij Van Nieuwkerk Scooters

AMSTELVEEN Het is voorjaar, dus tijd om er lekker op uit te gaan met de scooter. Bovendien is dat hét perfecte vervoermiddel om de stad te bezoeken. Niet wachten op het openbaar vervoer, betaalbaar reizen en geen parkeerkosten. In de showroom van Van Nieuwkerk Scooters aan Bouwerij 71E staat voor ieder wat wils.

Waar Van Nieuwkerk voorheen ook bekend stond om haar hoge kwaliteit fietsen, heeft zij nu de focus volledig gericht op de scooters. De fietsenwinkel aan de Johannes Calvijnlaan werd verkocht aan Fietsvoordeelshop.nl. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken; de garanties, de service en de onderhoudsbeurten lopen gewoon door. Zelfs de fietsenmakers zijn gewoon behouden gebleven.

Met de verkoop van de fietsenzaak kan Van Nieuwkerk zich nog verder specialiseren in de scooterbranche. Aan het roer staan Karin van Nieuwkerk en alledrie haar zoons; Nicky, Jimmy en Randy. Samen dragen zij zorg voor de verkoop, onderhoud en keuringen van de scooters.

NIEUWE EURO 4 NORM Brandstofmotoren, waaronder die van scooters en brommers, moeten steeds schoner worden. Deze verplichting is ingesteld om bij te dragen aan een schoner milieu. De Euro-norm is een Europese norm die bepaalt hoeveel schadelijke stoffen een motor mag uitstoten. Deze regel is niet nieuw, want Euro 2 en 3 zijn al eerder ingevoerd voor scooters en brommers. Sinds 1 januari is Euro 4 van kracht. Scooters die nu door fabrikanten worden geleverd moeten verplicht aan deze norm voldoen. Van Nieuwkerk biedt een ruim aanbod nieuwe scooters die hier aan voldoen. Maar ook met de scooters met een Euro 2 en 3 norm mag nog worden gereden. Van Nieuwkerk verkoopt ook nog scooters met deze normen, tegen aantrekkelijke prijzen. Wie zo'n scooter koopt, mag er nog zeker tien jaar mee rijden.

ONTHEFFING AMSTERDAM Amsterdam is de eerste stad in Nederland met een milieuzone die ook geldt voor scooters en brommers. Scooters die gekocht zijn voor 2011 dienen over een ontheffing te beschikken om in de bebouwde kom van de stad Amsterdam te mogen rijden. Van Nieuwkerk Scooters voorziet in deze ontheffingen, mits aan de juiste voorwaarden is voldaan. Zo is het verplicht om een viertakt motor te hebben en mag de Datum Eerste Toelating niet verder teruggaan dan 1 januari 2008. Voor slechts 49 euro wordt de scooter door Van Nieuwkerk Scooters gekeurd en de ontheffing verleend. Een afspraak maken voor deze keuring is niet nodig; scootereigenaren kunnen gewoon langs komen. Omdat de keuring niet veel tijd in beslag neemt, kan in de showroom worden gewacht.

Van Nieuwkerk Scooters bevindt zich aan Bouwerij 71E in Amstelveen. De locatie is uitstekend bereikbaar per auto, scooter of openbaar vervoer. Als de scooter toe is aan een uitgebreide onderhoudsbeurt geeft Van Nieuwkerk een leenscooter mee, zodat de klant toch op pad kan die dag. Geen tijd om de scooter zelf naar de Bouwerij te brengen? Ook geen probleem! Van Nieuwkerk eeft een brengservice en haalt de scooter thuis op.

Voor meer info: www.vannieuwkerkscooters.nl