• elektrischeauto.nl

Verdringt de elektrische auto de diesel?

’De dieselauto wordt met uitsterven bedreigd en dit is allemaal te wijten aan de opkomst van de elektrische auto.’ Zo is het misschien wel heel extreem verwoord, maar in feite gebeurt dit wel. Het imago van de dieselauto heeft afgelopen jaar veel te lijden gehad onder de zogenaamde Dieselgate. Toen bleek dat Volkswagen had gesjoemeld met de software zodat de dieselauto bij tests duurzamer leken dan dat deze in feite waren, was de wereld in shock.

waarom er werd gesjoemeld met de software

Om de dieselauto daadwerkelijk milieuvriendelijker te maken blijkt een lastig en kostbaar gebeuren. En omdat de markt voor dieselauto’s niet zo groot is verdiend zich die investering niet eenvoudig terug. Dit zal de reden zijn geweest dat er bij Volkswagen ‘gekozen’ is voor sjoemelsoftware. Helaas voor het bedrijf is dit aan het licht gekomen en hierdoor heeft niet alleen Volkswagen, maar de hele dieselbranche een gevoelige tik gehad. De verkoop daalde in dat jaar dan ook met twee procent.

De elektrische auto profiteert

Nu vond dit incident met dieselauto’s in dezelfde periode plaats dat de elektrische auto enorm in opkomst was. Het elektrisch rijden wordt gestimuleerd door de overheid en daardoor worden deze in aanschaf, maar ook in gebruik een stuk goedkoper. Ook richt de elektrische auto zich enigszins op dezelfde doelgroep. De aanschafprijs is namelijk nog relatief hoog, maar de energiekosten van elektrisch rijden zijn, mits je de auto zelf oplaadt, laag. Het loont dus vooral voor mensen die veel kilometers maken om een elektrische auto aan te schaffen en laat dit nu ook juist de doelgroep zijn voor de dieselauto.

Verruil je oude dieselauto voor een elektrische wagen

Ook zijn de belastingvoordelen op dieselauto’s voorbij, de accijns op diesel is zelfs verhoogd en in steeds meer Europese binnensteden wordt de dieselauto zelfs geweerd. Het lijkt een goed moment je oude dieselauto te verkopen en in te ruilen voor een elektrisch exemplaar. Zo doe je jezelf en het milieu een groot plezier.  Er is altijd wel een goed sloopbedrijf dat je oude auto wil overnemen bij jou in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld ook in Amstelveen prima terecht bij de autosloperij.