• Rosanne Kok

Vrolijk Pasen bij Patisserie Prenger

AMSTELVEEN] Paaseitjes met een vulling van pistache, sinaasappel, amaretto of kaneel. Deze luxe lekkernijen heten eigenlijk bonboneitjes. En dat zijn het ook. Maar liefst vierentwintig verschillende soorten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de Patisserie Prenger aan de Amsterdamseweg 148. Daarnaast zijn natuurlijk ook gespoten paaschocolade, de klassieke tulband en diverse paastaarten verkrijgbaar.

De bonboneitjes van Patisserie Prenger zijn in de wijde omtrek bekend. Vorig jaar verkocht de Amstelveense patisserie maar liefst tweehonderddertig kilo eitjes en werd in totaal bijna zevenhonderd kilo chocolade verwerkt in allerlei paasproducten.

VALRHONA CHOCOLADE Nog niet zo lang geleden maakte Steve Bouman van Patisserie Prenger een belangrijke keuze; vanaf nu wilde hij alleen nog maar werken met Valrhona-chocolade. Het beste van het beste. Steve Bouman wil kwaliteit en zijn klanten moeten dat proeven. Ook de paaseitjes en andere paaslekkernijen worden met deze hoogwaardige chocolade gemaakt.

HANDGEMAAKT Bij Patisserie Prenger wordt alles handgemaakt. Puur ambacht. "Voor de totstandkoming van de bonboneitjes worden eerst de diverse vullingen gekookt'', vertelt Steve Bouman terwijl hij wijst op de vulling met sinaasappel die nu in de maak is. "Zo'n vulling noemen wij een 'ganache' en bereiden wij een dag van tevoren omdat het belangrijk is dat hij na het koken goed is afgekoeld. Vervolgens spuiten we de vormen in de juiste kleur; puur, melk, wit. Daarna brengen we de chocolade op temperatuur, voegen de bonbonvulling toe en strijken we ze voorzichtig dicht. Dat klinkt wellicht eenvoudig, maar het is een zeer arbeidsintensief proces. Zeker als je zoveel soorten wil maken.''

PAASSFEER Toch genieten Steve Bouman en zijn team enorm van de paassfeer in de winkel. Naast de vierentwintig soorten bonboneitjes verkoopt Patisserie Prenger uiteraard ook de klassieke paaseieren in puur, wit, melk en praliné.

"Nieuw dit jaar zijn de gekleurde eieren met musketzaadballetjes, beter bekend als spikkels'', vertelt Steve Bouman. "Die zijn ook echt onwijs lekker.'' Het is duidelijk; wie zich vrolijke paasdagen wenst, moet even een bezoek brengen aan Patisserie Prenger.

Patisserie Prenger is gevestigd aan Amsterdamseweg 148 in Amstelveen. Meer informatie via info@patisserieprenger.nl of www.patisserieprenger.nl

Rosanne Kok