• Wethouder Veeningen op bezoek bij Day aan het Stadsplein.

    Gemeente Amstelveen

Wethouder Economische Zaken maakt bedrijventour

AMSTELVEEN Wethouder Veeningen (Economische Zaken) heeft vorige week een tour langs verschillende Amstelveense bedrijven gemaakt. Ze deed dat samen met Mariska Leising (accountmanager van de gemeente voor het Midden- en Kleinbedrijf), Hans Gort (voorzitter Koninklijke Horeca Nederland) en Donald Wegman van de Vereniging van Amstelveense Detailhandel.

De economische agenda van Amstelveen die de gemeenteraad vorig jaar heeft vastgesteld zet in op het versterken van het ondernemerschap. De gemeente wil daarom investeren in de relatie met het bedrijfsleven en informeren naar wat bedrijven nodig hebben voor succesvol ondernemerschap.

Tijdens de tour bezocht het gezelschap een 6-tal bedrijven bezocht. ,,Ik vind het belangrijk dat de gemeente ondernemerschap faciliteert. Niet alleen voor grote internationale bedrijven maar ook voor het midden- en kleinbedrijf. Hiervoor is het belangrijk dat bedrijven de gemeente kennen en weten hoe ze knelpunten kunnen aangeven en om ondersteuning kunnen vragen. Maar het is vooral heel interessant om een kijkje te nemen in de keuken van verschillende prachtige Amstelveense bedrijven," aldus wethouder Veeningen.

De tour begon op het industrieterrein Legmeer met een bezoek aan maaltijden leverancier Langerhuize voor een rondleiding door de keukens. Daarna volgde in het Oude Dorp een bezoek aan het bedrijf Effiecient Hotel Partner, dat hotelaccommodatie en/of vergaderlocaties voor opdrachtgevers boekt. Het laatste bezoek in de ochtend was aan ict bedrijf SRA Europe. De lunch werd gecombineerd met een bezoek aan DAY Foodbar op het Stadsplein. Na het Amstelveense succes opent dit restaurant binnenkort een nieuwe locatie in Amsterdam.

In de middag volgt een bezoek aan de Franse ambachtelijke bakkerij Le Fournil die een jaar geleden in Amstelveen een derde vestiging opende. Daarna ging het gezelschap weer terug naar de Maalderij waar de dag werd afgesloten met een bezoek aan i640GYM. Deze sportschool biedt naast verschillende sporten ook personal training, voedingsadvies en fysiotherapie.